7 ideja za savršen poklon za ovogodišnji Dan očeva

Iako nije toliko poznat kao Majčin dan, Dan očeva zasluženo sve više dobiva na pozornosti. Zato nastavite čitati jer smo u nastavku za vas pripremili nekoliko ideja  za savršen poklon za ovogodišnji Dan očeva.

1. Friteza na vrući zrak za oca koji obožava kuhati

Friteza na vrući zrak ili air fryer je fantastično kuhinjsko pomagalo koje omogućuje zdravu pripremu hrane s manje masnoće. Riječ je o svestranom aparatu pomoću kojeg će vaš otac moći pripremati sve vrste jela - pržene krumpiriće, meso, ribu, povrće, pa čak i kolače.

Ovo je ujedno idealan poklon za kuhare koji obožavaju kuhati, ali ne vole čistiti nered koji pritom nastane. Naime, priprema hrane u fritezi na vrući zrak znači kako vaš otac neće morati brinuti o prskanju ulja po kuhinji, a ladicu friteze može oprati u perilici posuđa. Time će uštedjeti vrijeme i trud koji bi inače uložio u čišćenje.

2. Pročišćivač zraka za oca koji pati od sezonskih alergija

Proljeće kuca na vrata, a s njime i sezonske alergije od kojih pati skoro četvrtina odraslih osoba. Odnosi li se to i na vašeg oca, tada je pročišćivač zraka savršeno oružje protiv peludi i ostalih alergena u zraku koji izazivaju kihanje, curenje nosa i druge simptome alergija.

Štoviše, pročišćivač zraka smanjuje prisutnost drugih štetnih tvari poput plijesni, bakterija i virusa, dlaka kućnih ljubimaca te prašine i grinja. To ga čini korisnim ne samo osobama koje pate od alergija, već svim ukućanima.

3. Pametni telefon za oca koji voli fotografirati obiteljska druženja

Imate li oca koji je dežurni fotograf na obiteljskim okupljanjima, tada će ga oduševiti kvalitetan pametni telefon s velikim zaslonom i očaravajućom kamerom. Nemojte misliti da se morate istrošiti na novi iPhone 14 kako biste imali mobitel s dobrom kamerom. Mnogi pametni telefoni danas pružaju vrhunsku kvalitetu za puno manji budžet.

Primjerice, POCO X4 Pro 5G oduševljava četverostrukom stražnjom kamerom od kojih glavna ima čak 108 MP. Tu su i selfie kamera od 16 MP te očaravajući AMOLED zaslon od 6.67 inča, dok se za super brzi rad uređaja brine procesor Snapdragon 5G. Vašem ocu sigurno će se svidjeti i velika baterija od čak 5000 mAh koja garantira da će uređaj raditi čitav dan.

4. Električni odvijač za oca koji radi sitne popravke po kući

Iako sitan i lagan, električni odvijač je moćno oruđe s izuzetno snažnim motorom - Mi električni odvijač na maksimalnoj brzini može doseći do 200 okretaja u minuti 

Također dolazi sa čak 24 precizna nastavka koji će vašem ocu omogućiti uklanjanje i najsitnijih vijaka poput onih na satu ili na naočalama. Odličan poklon za glavnog kućnog majstora!

5. Pametni sat za oca koji brine o svojem zdravlju

Pametni sat praktičan je poklon za oca koji brine o tjelesnoj kondiciji i zdravlju te vodi aktivan život. Osim praćenja prijeđenih koraka i kilometara, pametni sat prati i mjerne podatke poput otkucaja srca i potrošenih kalorija, zasićenosti krvi kisikom, razine stresa, kvalitete spavanja, brzine disanja...

Tu su i mnoge druge prednosti poput primanja obavijesti i postavljanja podsjetnika te slanja poruka i odgovaranja na pozive. Zahvaljujući lijepom i zanimljivom dizajnu različitih modela, pametni sat također je praktičan način kako svojem ocu možete pomoći unaprijediti svoj izgled i stil.

6. Električni romobil za oca koji ne voli javni gradski prijevoz

Popularnost električnih romobila već godinama ne jenjava. Ovaj praktičan i koristan uređaj savršen je za izbjegavanje velikih gužvi pa imate li oca koji traži ekonomičniju alternativu automobilu ili motociklu, a ujedno voli aktivnosti na otvorenom, električni romobil korisno je i zabavno rješenje.

Prilikom kupovine električnog romobila pripazite na njegovu maksimalnu nosivost te kapacitet baterije kako bi vaš otac bezbrižno prelazio duže rute, a nipošto nemojte zaboraviti na sigurnosnu kacigu.

7. Bluetooth zvučnik za oca koji voli glazbu

Bluetooth zvučnik je sjajan poklon za očeve koji ne mogu zamisliti svoj dan bez ritma glazbe. Ovaj mali i praktičan uređaj lako je povezati s pametnim telefonom, tabletom i drugim uređajima putem Bluetooth tehnologije za jednostavno reproduciranje glazbe bez kablova i dodatnih uređaja. Osim toga, Bluetooth zvučnici su vrlo prenosivi, što znači da vaš otac može lako ponijeti svoj zvučnik sa sobom na putovanja, roštilje ili druge aktivnosti na otvorenom. 

Mnogi modeli Bluetooth zvučnika imaju i ugrađene mikrofone za handsfree pozive, što je korisno za obavljanje poslovnih poziva ili za čavrljanje s prijateljima dok slušaju glazbu.

Misao za kraj

Svaki otac je jedinstven te bi poklon koji odaberete trebao biti odraz toga, ali i simboličan izraz vaše ljubavi i zahvalnosti prema njemu. No, najvažnije od svega je da ovaj dan provedete zajedno te da vam, bez obzira na to poklone, bude nezaboravan.